FilozofijaSlediva lastnim načelom, ki presegajo kriterije ekoloških certifikatov, zato je najina kozmetika ena izmed redkih na svetu s 100% deležem naravnih in vsaj 98% deležem ekoloških sestavin
.


Sva zagovornika transparetnosti, zato je na vsakem izdelku napisan odstotek naravnih in ekoloških sestavin, vse sestavine pa so zaradi razumljivosti napisane tako s slovenskim kot z INCI imenom.
Želiva, da so uporabniki izobraženi o tem, kaj nanašajo na svoje telo.


 


100% DELEŽ NARAVNIH SESTAVIN

Izdelki vsebujejo izključno neškodljive rastlinske in mineralne snovi ter čebelji vosek. So brez sintetičnih barvil, sintetičnih arom ali dišav, brez sintetičnih konzervansov, brez sintetičnih topil, brez parabenov, brez etoksiliranih sestavin ali drugih sintetičnih kemikalij. Nobena snov ni ionsko obsevana.


vsaj 98% DELEŽ EKOLOŠKIH SESTAVIN, EKOLOŠKO CERTIFICIRANA

Izdelki vsebujejo najkvalitetnejše, ekološko pridelane sestavine in presegajo kriterije kateregakoli ekološkega certifikata, ki trenutno obstaja. Kozmetika je ekološko certificirana pri Inštitutu za certifikacijo in kontrolo IKC UM Maribor.


PRIJAZNA DO ŽIVALI

Ne uporabljava živalskih sestavin ali sestavin, pridobljenih z ekstrakcijo živali, razen ekološko certificiranega čebeljega voska. Palmina maščoba je certificirano pridelana izključno iz trajnostnih nasadov, ki ohranjajo pragozdove in življenjski prostor orangutanov. Kokosovo olje je certificirano pridelano brez izkoriščanja opic za nabiranje kokosovih orehov. Izdelki niso testirani na živalih. Večina izdelkov je veganskih, certificiranih pri angleškem The Vegan Society.


BREZ GSO in BREZ NANO DELCEV

Ne uporabljava surovin, ki vsebujejo gensko spremenjene organizme. Prav tako ne uporabljava surovin v obliki nano delcev. Tipičen primer je nano cinkov oksid, ki omogoča, da se sončna krema lepo vpije v kožo. Najina sončna krema ne vsebuje nano delcev, zato kožo rahlo belkasto obarva.


EMBALAŽA, PRIJAZNA DO SESTAVIN IN OKOLJA

Večina izdelkov je pakirana v stekleno embalažo ali Miron vijolično steklo, s čimer se ohranja kvaliteta sestavin in dolga obstojnost izdelkov. Izdelki so zasnovani s čim manj odvečne embalaže. Steklena embalaža je vračljiva v trgovini Rifuzl, da jo lahko ponovno uporabiva za nove izdelke. Pri pošiljanju paketov uporabljava le polnila iz recikliranega papirja.


ROČNO IZDELANA IN ILUSTRIRANA V SLOVENIJI

Amon & Anis ekološko kozmetiko ročno izdelujeva sama in nisva uvoznika že obstoječih blagovnih znamk iz tujine. Vsi izdelki so izdelani po lastnih recepturah, ki so rezultat večletnih Amonovih raziskovanj in preizkušanj. Vsak izdelek pa spremljajo ročne ilustracije rastlin in totemskih živali, ki jih je upodobila Anis.