ZgodbaEkološka kozmetika Amon & Anis je usodna ljubezenska zgodba


med raziskovalcem zdravja Amonom in vizualno ustvarjalko Anis, v kateri sta leta 2016 združila prepričanja in talente z mislijo na brezhibno lepoto in ohranjanje našega planeta.


 

“Prepričana sva, da smo ljudje kot najbolj zavestna bitja na Zemlji odgovorni za blagostanje na tem planetu, zato ustvarjava ekološko kozmetiko, ki je dobra tako za ljudi kot za naš planet.”

Amon & Anis


Vsak izdelek po lastnih preizkušenih recepturah ročno izdela Amon s pozornostjo na skrbnem izboru sestavin in natančnem mešanju različnih rastlinskih izvlečkov. Izdelke spremljajo pisane ilustracije rastlin in različnih totemskih živali, ki jih je upodobila Anis.


Amon je sprva začel izdelovati kozmetične izdelke le zase, saj na veliko presenečenje dosledno ekoloških kljub certifikatom in obljubam na etiketah ni našel. Po nekaj letnem raziskovanju škodljivosti in zdravilnosti različnih surovin ter eksperimentiranja v domači kuhinji, je njegov dišeči hobi leta 2012 zaznamovalo usodno srečanje z vizualno ustvarjalko Anis. Skozi ljubezen sta prepletla svoje talente in leta 2016 razvila blagovno znamko Amon & Anis. Izdelke je slovenski trg zaradi dosledne ekološke kakovosti hitro vzljubil.

Leta 2020 sta zapustila domovino zaradi osebnih razlogov in blagovno znamko Amon & Anis prepustila novi ekipi, ki pa je konec leta 2022 ustavila proizvodnjo izdelkov. V tem času sta se Amon in Anis z družino vrnila nazaj v Slovenijo in si na zapuščeni domačiji v pičlih desetih mesecih lastnoročno zgradila novi dom – naravno hišo iz masivnega lesa.

Da bi blagovno znamko rešila pred pozabo, sta jo v začetku leta 2023 nepričakovano zopet prevzela v svoje roke in ji vdahnila novo življenje. Danes izdelki Amon & Anis nastajajo z isto odgovornostjo do sočloveka, živali in rastlin kot prej. Vsebujejo sestavine vrhunske kvalitete, ki so 100% naravne in vsaj 98% ekološke. Izdelki so certificirani pri slovenskem Inštitutu za kontrolo in certifikacijo IKC Maribor, pri angleškem združenju The Vegan Society in ameriškem združenju za zaščito živali Peta. Izdelki so večinoma pakirani v stekleno embalažo ter ne vsebujejo odvečne embalaže.

Navdihuje ju narava, vodi pa odgovornost do vseh živih bitij, zato z družino živijo na sonaravnem posestvu na robu nacionalnega parka Kozjansko, kjer nastajajo dosledno ekološki kozmetični izdelki za ženske, moške in otroke, ki jih cenijo ljubitelji zdravega življenjskega sloga in vrhunske kozmetike.


Naj bodo naši izdihi poljubi zemlji,
naj bodo besede objemi miru,
naj bodo misli pršenje ljubezni
in koraki po Zemlji brez sledu.
Anis 2022