Dobili Vegan certifikat in vabljeni na Vegafest


Mednarodno vegansko združenje The Vegan Society nam je po dvomesečnem poizvedovanju o izvoru surovin za naše veganske izdelke podelilo certifikat Vegan, ki ga bo na naših veganskih izdelkih označeval dobro poznani logotip v obliki sončnice (Sunflower logotype). Od zdaj naprej preverjeno tudi za vse vegane, ki zavračajo uporabo čebeljega voska.
Vendar Vegan logotip ne pomeni samo to, da izdelek ne vsebuje sestavin živalskega izvora. Zagotavlja tudi to, da izdelka nismo testirali na živalih. Še več, tudi posamične surovine v izdelku niso testirane na živalih in v procesu pridobivanja surovin niso bile izkoriščane živali. Kako nehumano je pridobivanje palmine maščobe, zaradi katere izsekavajo pragozd in ubijajo orangutane, smo že vedeli, zato uporabljamo takšno iz trajnostnih nasadov. Za opice, ki so prisiljene nabirati kokosove orehe za kokosovo olje, pa smo tudi mi slišali prvič. No, tudi kokosov za naše kokosovo olje ne nabirajo opice – certificirano.

Naj vas povabimo še na največji festival veganstva v Sloveniji – Vegafest, ki bo v soboto, 6. maja na Pogačarjevem trgu v Ljubljani. Na naši stojnici boste lahko preizkusili naše veganske izdelke, nekaj izmed njih pa bo presenetilo srečneže na srečelovu.